Skip to main content

5 idei simple pentru fitness

Felicitări că te gândești să aduci fitness-ul în viața ta. Ca să începi cu succes și să nu te întorci la obiceiurile alimentare vechi sau să eșuezi în fața televizorului, am pregătit 5 idei simple de care poți să ții cont.

Exersează în fiecare zi

Nu trebuie să depui un mare efort. Ci doar să îți faci o nouă rutină de 30 de minute de exerciții. Poți alege să mergi, și dacă vrei să se și vadă pe cântar ai opțiunea de mers sportiv. Sau aleargă ușor și stabilește căteva intervale de sprint. Ai grijă să nu experimentezi durere în timpul antrenamentului astfel încât să poți face efortul constant făsă a sări vreo zi. Foate important să îți alegi încălțările și echipamentul potrivit. Dacă ești în căutare de echipament aruncă o privire și aici.

Mănâncă potrivit și respectă porțiile

Nu contează cât de mult ție poftă de o ciocolată. Important este să te concentrezi pe obiectiv.  O strategie să mănânci sănătos este să îți faci meniul dinainte, iar dacă trebuie să mănânci în oraș alege restaurante cu meniu variat în care să îți fie ușor să comanzi alimentele recomandate. Alege legumele verzi, cât despre carne nu ai cum să dai greș cu carnea albă (pui, curcan sau pește). Fructele de mare sunt și ele o alternativă sănătoasă. Pentru acasă - alege cu grijă sursele de unde cumperi alimentele și cumpără pentru mai multe zile. Multe ingrediente le poți achiziționa online.

Numără caloriile

Știu că pare o covoadă, dar bunica mă învăța că doar la ce numeri acorzi atenție. Funcționează! Și la câte aplicații grozave există acum, număratul caloriilor nu mai este o îndeletnicire searbădă. Aplicația mea preferată este Noom Coach.

Ai grijă să dormi suficient

Indiferent câte ore muncești într-o zi, este esențial să dormi un număr suficient de ore ca să îți încarci bateriile. 6 sau 8 ore de somn sunt de obicei suficiente, dar dacă atunci când te întorci de la birou te simți obosit și ai posibilitatea poți să tragi un pui de somn. De multe ori 20 de minute sunt tot ce ai nevoie. Acordă atenție spațiului în care dormi și alege salteaua și perna potrivită. Iată o listă de site-uri de unde poți achizitiona: Somproduct și Top Shop. 

Păstrează-ți motivația

Dacă îți pui un obiectiv și îți păstrezi atitudinea pozitivă sigur va veni o zi în care vei avea corpul pe care ți-l dorești. Aduți mereu aminte că acele kilograme în plus nu au apărut peste noapte și la fel nu vor dispărea. Acordăți timp să îți atingi obiectivul și păstrează-ți motivația.