Skip to main content

5 motive să îți iei un terariu cu plante

Nu toată lumea are o grădină sau timp să îngrijească sute de plante de apartament. Cei mai multi dintre noi (chiar și eu într-o perioadă a vieții) cochetăm cu ideea unei plante de apartament, o îngrijim ceva vreme după care de cele mai multe ori încep să se usuce și mor.

Doar pentru că nu suntem cei mai pricepuți la crescu plante nu înseamnă că nu trebuie să ne bucurăm de ele în propriul apartament. Iată câteva idei pentru care un terariu cu plante poate fi potrivit pentru tine:

Terariul cu plante ocupă puțin spațiu

Poți crea un terariu în orice timp de bol de sticlă. Poți avea unul mic pentru birou sau unul mai mare care să ocupe un spațiu pe o comodă sau chiar pe jos.

Terariul cu plante este ușor de întreținut

Un terariu are anevoie de apă doar atunci când pământul pare uscat. În interior vei avea o combinație de pâmânt cu cărbune (care în plus absoarbe umiditatea). Dacă aveți un terariu închis și observați că nu există condensare pe partea laterală iar frunzele sunt uscate, trebuie pulverizată apă. Este un efort minim față de acela de a îngriji o plantă.

Terariul poate ține plante diverse

Un terariu închis poate ține plante care au nevoie de umezeală ca diverse tipuri de ferigi și violete africane. Un terariu deschis este mai uscat și poti crește plante din categoria suculente, cactuși și chiar plante aromate precum cimbrul și menta.

Terariul cu plante poate fi foarte creativ

Pentru că poți adăuga orice fel de elemente de decor îți dorești de la pietricele colorate la accesorii tematice asemănătoare celor pentru acvarii.

Terariul cu plante aduce verdele în casa ta

Este plăcut să privește culoarea verde a plantelor, iar terariul cu plante este șansa să poți face asta chiar în casa ta cu minim de efort.