Skip to main content

Cum să comunici ca un budist

De câte ori am avut ocazia să întânesc sau să ascult online cuvântări ale unor învâțători budiști am fost impresionată de claritatea mesajului. Acest lucru nu este întâmplător, chiar Budha a lăsat moștenire cei patru piloni ai discursului corect. Dacă ți se întâplă adesea să simți că nu ești ascultat suficient, sau ai dificultăți în a exprima ceea ce simți, s-ar putea să te inspire aceste idei.

Când comunicăm ca lideri, membri ai un echipe, cu prietenii sau acasă în familie, pe lângă cuvinte mii de mesaje subliminale (cum ar fi starea pe care o avem, personalitatea, gândurile pe care le avem) se transmit fără voia noastră audienței și fără să ne dăm seama se pot crea neînțelegeri. În alte situații putem deveni aroganți sau prea asertivi. Păstrarea echilibrului presupune de multe ori efort, mai ales atunci când ne propunem să inspirăm, să motivăm sau să legăm prietenii.

Pentru a găsi echilibrul dintre a fi în control, încrezător, asertiv, amabil, calm și pozitiv poate părea imposibil. Propunerea mea este să meditezi la următoarele aspecte și să iei câte unul la exersat în fiecare zi să vezi dacă apar modificări în felul în care ești perceput de ceilalți atunci când comunici.

Recomandări pentru a comunica ca un budist

  1. Vorbește conștient, clar și concis fără îngrijorare
  2. Fii conștient în mod firesc de limbajul corpului și de mesajele subtile
  3. Inspiră-i pe cei din jurul vostru
  4. Răspunde în loc să reacționezi
  5. Vorbește într-un mod care este bun, onest și util
  6. Alege când să vorbești și când să taci
  7. Fii mai conștient de modul în care alții îți percep cuvintele
  8. Rămâi angajat când asculți
  9. Exprimă-te astfel încât alții să te audă
  10. Fii confortabil în tăcere! Renunță să umplii spațiul cu cuvinte