Skip to main content

Elemente feng shui care aduc prosperitate la birou

Biroul acționează ca fundație pentru succesul tău. Marca, stilul și calitatea acestuia reprezintă fundația pe care o construiști viitorul. În mod ideal, biroul va fi făcut din lemn și fie va fi nou, fie va avea o poveste de succes în spate. Potrivit lui Kathryn Weber, care conduce "Red Lotus Letter Feng Shui", "Lemnul reprezintă o creștere sănătoasă și vibrantă". Un birou de sticlă poate duce la o lipsă de sprijin sau ocazii de a cădea.

În ceea ce privește forma, un birou dreptunghiular este cel mai bun. Evitați birourile în formă de arc, deoarece acestea sunt considerate inutile. Un birou în formă de L poate fi OK, mai ales dacă tratați fiecare secțiune ca o piesă separată.

Plasarea biroului în biroul dvs. poate fi critică. În mod ideal, biroul tău va fi în partea biroului care se află în fața ușii. Colțul camerei, situat diagonal față de ușă, este considerat o locație norocoasă.

Cel mai bun aranjament de birou este unul în care birou nu este împins în sus de un perete, ci are spațiu liber imediat în fața acestuia. Acest lucru creează efectul "Great Hall" și este considerat favorabil. Acest spațiu deschis ar putea include două scaune orientate spre biroul dvs. De asemenea, asigură-te că drumul către birou este deschis, fără bariere.

Ceea ce este în spatele biroului tău este, de asemenea, important. Evitați rafturile sau casetele de depozitare la spate sau cel puțin nu le aveți în linie directă cu dvs. sau cu biroul. Evitați să aveți o fereastră în spatele dvs. sau în spatele ușii. Un perete solid în spate indică suport.

Energia - și oamenii - ajung pe ușă. O poziție puternică este cea care vă permite să vedeți cine intră în momentul în care sosesc, mai degrabă decât o poziție în care ați putea avea oameni care se ascund în spatele tău.
Weber, de asemenea, comentează pe scaunul dvs. de birou, spunând: "Este important să aveți un scaun de înaltă calitate în spate cu brațe atunci când vă așezați la birou. Brațele reprezintă tigrul și dragonul (yin și yang) și vă vor ajuta să vă sprijiniți la locul de muncă ".

În cele din urmă, ia în considerare ce se află pe biroul tău. Aveți grămezi de lucrări sau de lucrări care trebuie depuse? E timpul să le abordăm! Acestea reprezintă bariere în calea energiei și a succesului și pot încetini progresul profesional.

Zona centrală din spate a biroului dvs. este deosebit de bună și ar trebui să fie ținută clară de orice dezordine, deoarece acest lucru se corelează cu sectorul de renume și reputație. În plus, spațiul central este sacru și, cu excepția cazului în care computerul pe care îl lucrați zilnic este localizat acolo, această zonă ar trebui să fie deschisă și clară.

Colțul din spate stânga al biroului este deosebit de bun. Îmbunătățiți această energie cu o plante luminoase, verzi sau flori proaspete pe care le schimbați în mod regulat. Această parte a biroului tău se strecoară în energia puternică a dragonului.

Vrei mai multe sfaturi feng shui pentru birou? Iată rafturile de cărți de la Books-Expres și Cărturești.