Skip to main content

Pot primi bani pentru concediu de odihnă neefectuat?

Pot primi bani pentru concediu de odihnă neefectuat?

Există mulți angajați care din diverse motive nu își efectuează integral concediul de odihnă într-un an. Întrebarea este dacă pot primi bani pentru zilele de concediu ne-efectuate.

Codul muncii prevede că fiecare angajat are dreptul la concediu de odihnă. Compensarea financiară pentru concediul ne-efectuat se poate face doar la încetarea contractului de muncă.

Mai joi aveți articolul referitor la efectuarea și compensarea concediului de odihnă:

Art. 146 . [efectuarea si compensarea concediului de odihna] 
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an. 
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual. 
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Articolul este scris la data de 04.04.2019. Verificați cu atenție dacă s-a modificat legislația în cazul în care citiți mai tărziu.